کلینیک تصفیه آب ایران کلینیک تصفیه آب ایران .

کلینیک تصفیه آب ایران

بوستر پمپ چیست؟

بوستر پمپ چیست؟
دستگاهی است که فشار و جریان کم آب را افزایش می دهد. تقویت  فشار و دبی برای رساندن آب به سطح مورد نظر با حجم آب مورد نیاز را فراهم می کند. بوستر پمپ فشار مطلوبی را برای انتقال آب از یک مخزن ذخیره سازی به کل مجوعه یا تاسیسات را فراهم می آورد.

این ها  جریان کم آب را در سیستم های آبی یا تجهیزات صنعتی افزایش می دهند و آب را از دریاچه، حوضچه یا مخزن ذخیره برای استفاده در یک پروژه صنعتی، ساختمان های تجاری یا منازل مسکونی مهیا می سازند.

بوستر پمپ[/caption]

علت نیاز به بوستر پمپ ها
<p>استفاده از از بوستر پمپ ها جهت افزایش فشار و غلبه بر افت فشار می باشد.

دلایل افت فشار
جاذبه، فاصله از منبع آب یا طول خطوط، فشار کم آب ورودی، افت فشار ناشی از مشکلات  لوله کشی و شیرآلات، افت فشار ناشی از مصارف آب

1. جاذبه
جاذبه جریان آب را به حرکت در می آورد یا آن را کند می کند. هرچه ارتفاع مقصد آب بیشتر باشد، فشار مورد نیاز برای تحویل آن بیشتر است. یک گالن آب بیش از 8 پوند وزن دارد. اگر آب از سربالایی یا چندین طبقه بالا برود، باید در مسیر خود با جاذبه مبارزه کند. صنایع، آسمان‌خراش‌ها، ساختمان‌های آپارتمانی و  مشاغل و خانه ها با چندین طبقه به پمپ تقویت‌کننده  نیاز دارند تا آب را به سطوح طبقات مختلف برساند.

2. فاصله از منبع آب
دو عامل موثر بر فشار آب، فاصله از منبع آب و اندازه لوله ها است. اگر مصرف کننده  در انتهای خط تامین آب قرار دارد، ممکن است جریان آب تا رسیدن به شما کم شود. اگر سایز لوله‌های شما کوچک  باشند دبی آب عبوری نیز کاهش پیدا خواهد کرد.

3. فشار کم آب شهر
در مصارف مسکونی خانه شما ممکن است زیر خط آبرسانی باشد، لوله های لوله کشی شما ممکن است کاملا تمیز باشند اما همچنان فشار آب پایینی داشته باشید. گاهی اوقات جریان کم آب از فشار کم منبع آب محلی شما ناشی می شود.

5. مشکلات لوله کشی
افت فشار ناشی از لوله ها مسدود شده باشند یا شیر های  فشار شکن (ممکن است نیاز به تنظیم داشته باشند)

بوستر پمپ از چه اجزایی تشکیل شده است؟
بدون توجه به سازنده شان  دارای اجزای اصلی زیر هستند:
1. موتور
2. پروانه ها
3.ورودی و خروجی
4. دستگاه سنجش فشار یا جریان

[caption id="attachment_5061" align="alignnone" width="286"] Booster_pump[/caption]بوسار پمپ آب

ساختار بوستر پمپ
هر پمپ که از یک خط تغذیه خروجی خود برخوردار است، شیر هایی نیز در قبل و بعد از پمپ در نظر گرفته خواهد شد. این شیر ها با هدف ورود  پمپ  در مسیر و یا ممانعت از گردش آب در آن شاخه موازی در نظر گرفته شده اند.استفاده از صافی ها، شیرهای یکطرفه، لرزه گیرها ، منبع تحت فشار و شیر تخلیه، بسته به نوع آن در طراحی ها لحاظ می گردند.

و به طور کلی ساختار کلی انواع آنها شامل تجهیزاتی مانند پمپ ها همراه با الکتروموتور ها، تابلو های برق و کنترل، منبع تحت فشار، شیر یکطرفه، شیر های فلکه، لرزه گیر ها، مانومتر، شیر تخلیه، کوپلینگ، شاسی، گارد های محافظ، پرشر سوئیچ ها و… است.

انواع بوستر پمپ
دو نوع اصلی  وجود دارد:

1.پمپ های تک مرحله ای

2.پمپ های چند مرحله ای

تک مرحله ای ها فقط از یک پروانه استفاده می کنند. در نتیجه، آنها فقط در مکان هایی استفاده می شوند که فشار کمتری مورد نیاز است. از سوی دیگر،  چند مرحله ای ها، شامل پروانه های متعدد برای کاربردهای فشار بالا هستند.

بوستر پمپ با مخزن انبساط
یک مخزن ذخیره سازی انبساط یا هیدروپنوماتیک می تواند سیستم تقویت شده را تقویت کند. مخزن در هنگام انبساط به آب فضای بیشتری برای حرکت می دهد و از روشن و خاموش شدن بوستر پمپ با هر بار باز کردن شیر آب جلوگیری می کند. پمپ های فعال با سوئیچ جریان ممکن است در راه اندازی تردید داشته باشند. یک مخزن انبساط کوچک از این تردید جلوگیری می کند. یک مخزن بزرگتر حجمی از آب را در خود جای می دهد که به آن آبکشی می گویند. این مقدار آب قبل از روشن شدن مجدد پمپ از مخزن خارج می شود.

انواع بوستر پمپ بر اساس نوع کنترل
 
بوستر پمپ ها بر اساس نوع کنترلی که دارند به دو دسته زیر تقسیم می شوند:

بوستر پمپ دور ثابت (Constant speed)
بوستر پمپ دور متغیر (variable speed adjustable)
بوستر پمپ دور ثابت
در این نوع بوستر پمپ، سرعت چرخش دور پمپ ها ثابت است و با تغییر میزان مصرف آب یا فشار خط، تعداد پمپ های فعال افزایش یا کاهش می یابد. بوستر پمپ های دور ثابت  نسبت به بوستر پمپ های دور متغیر ارزان تر هستند.

بوستر پمپ دور متغیر
سرعت چرخش دور پمپ ها با تغییر میزان مصرف آب یا فشار خط تغییر می کند. این امر باعث می شود که مصرف انرژی آنها کاهش یابد.این نوع بوستر  با تو جه با متغییر بودن دور موتور آنها جهت تنظیم و ثبات فشار در رنج مورد نظر انطباق پذیری و دقیق بالاتری دارند.دور متغیر ها نسبت به  دور ثابت گران تر هستند.
تفاوتی که در بوستر پمپ دور ثابت و دور متغیر وجود دارد ناشی از نوع تابلو فرمان (کنترل) است.  دور متغیر، میزان فشار آب در یک حالت ثابت و مشخص در دبی آب متغیر حفظ می‌گردد.

در بوستر پمپ دور ثابت، از یک پرشر سوییچ جهت تنظیم فشار سیستم بالاتر از یک مقدار حداقلی در دبی مورد نیاز سیستم است اما در یک بوستر پمپ دور متغیر با یک پرشر ترانسمیتر و  VFD  که بر روی بوستر نصبی، کنترل فشار  انجام می‌پذیرد.
 بوستر پمپ با پمپ های معمولی چه فرقی دارد؟
اغلب پمپ های معمولی بدون هیچ بازخورد آنالوگی از خروجی سیستم است که کار می کنند. در این شرایط برای پمپ تنها یک چیز  است که آیا آب در ورودی خطوط لوله وجود دارد یا خیر؟ پمپ های معمولی  جوابی مشخص برای سوال  دارند. اینکه خاموش باشند و یا اینکه روشن باشند. بنابراین نمی توان در خروجی آنها رویکردی خاص برای تامین سطح فشارو  جریان ثابت آب را انتظار داشت.ولی در ساختار بوستر پمپ ها هدف آن است که با حضور و یا خروج دیجیتالی پمپ ها یک خط تامین آب با توان بهرمندی از سطوح مختلف دبی و فشار برخوردار باشیم. به این ترتیب بوستر پمپ می تواند دست ما را برای ایجاد یک نگاه مدیریتی بر خروجی آب باز گذارد.

بوستر پمپ آتش نشانی
برای افزایش فشار آب در خطوط لوله آتش نشانی استفاده می‌شود. این دستگاه از دو یا چند پمپ تشکیل می شود که به صورت موازی یا سری به هم متصل می‌شوند. بوستر پمپ آتش نشانی اهمیت زیادی در سیستم آتش نشانی دارد، زیرا با افزایش فشار آب، امکان استفاده از آب را برای خاموش کردن آتش فراهم می‌کند.

در کاربردهای پمپ آتش نشانی یک سیستم پمپ تقویت کننده آب جهت  برداشت آب از یک سیستم آب عمومی یا خصوصی استفاده می شود.

نوع آتش نشانی به منظور افزایش فشار آب موجود به فشار مناسب برای سیستم حفاظت در برابر آتش است. هنگام طراحی یا نصب چنین پمپ تقویت کننده آب، مهم است که مسائل حیاتی خاص پمپ های تقویت کننده آب آتش نشانی مطابق استاندارد NFPA20 و ضوابط سازمان آتش نشانی را در نظر گرفته شود.

دور ثابت از منبع دیافراگمی و جوکی استفاده می‌گردد در صورتی که در نوع آتش نشانی دور متغیر این موارد تعبیه نمی‌گردد. به طور عمده اکثر بوستر پمپ‌های اتشنشانی بصورت دور ثابت و از نوع سانتریفیوژ یا همان گریز از مرکز ساخته می‌شوند و مورد بهره برداری قرار می‌گیرند.

بوستر پمپ آتش نشانی چگونه کار می‌کند؟
 فشار آب را در یک مقدار از پیش ثابت حفظ می‌نماید. به محض افت فشار در سیستم که توسط سنسورهای فشار نصبی بر روی آن حس می‌گردد و اطلاع آن به تابلو برق، بلافاصله ابتدا (در صورت وجود  جوکی بر روی بوستر پمپ) جوکی  وارد مدار میشود و افت فشار  را جبران می‌نماید.

در ادامه و در صورتی که میزان دبی مورد نیاز بیش از مقداری باشد که پمپ جوکی قادر به تامین آن است که منجر به افت فشار بیشتر در مدار می‌گردد تابلو برق فرمان در مدار قرار گرفتن پمپ اصلی را صادر می‌نماید.

در این وضعیت پمپ اصلی نیز بصورت اتوماتیک روشن خواهد شد تا به کمک جوکی پمپ فشار سیستم را بالا ببرد. پمپ اصلی بوستر پمپ آتش نشانی تا زمانی که سیستم اطفا حریق نیازمند آب باشد در مدار باقی می‌ماند و هر زمان که پرشر سوییچ مقدار فشار را مطابق با میزان تنظیم  تشخیص دهد سیگنال مربوط برای تابلو برق ارسال می‌گردد.

متعاقباً تابلو برق فرمان استاپ را برای الکتروموتور/دیزل موتورِ پمپ صادر می‌نماید. اگر پمپ اصلی به هر دلیلی نتواند روشن شود با فرمان تابلو برق، پمپ رزرو وارد مدار میشود و به ایفای نقش خود مبنی بر تامین فشار مورد نیاز سیستم می‌پردازد. توجه به این نکته ضروری است که در این دستگاه منبع تامین آب برای اطفا حریق نیست و در واقع با توجه به دبی مورد نیاز انتخاب گردیده و هد مورد نیاز را تامین می‌نماید.
BOOSTER PUMP

جهت طراحی و ساخت انواع بوستر پمپ آبرسانی، آتش نشانی و کشاورزی با ما تماس بگیرید.

تماس باما


برچسب: بوستر پمپ چیست؟، بوستر پمپ،
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۴ دی ۱۴۰۲ساعت: ۰۲:۳۸:۱۸ توسط:clinicab موضوع: نظرات (0)