کلینیک تصفیه آب ایران کلینیک تصفیه آب ایران .

کلینیک تصفیه آب ایران

فیلتر دیسکی آب چیست؟

فیلتر دیسکی آب چیست؟


مانند هر فیلتر دیگری، تجهیزاتی است که هدف آن جداسازی مواد جامد معلق است. در ابتدا برای فیلتر کردن آب آبیاری ساخته شد و کم کم در همه صنایع تصفیه آب کاربرد پیدا کرد. عموماً اولین مرحله در اغلب مراحل تصفیه‌ آب و یکی از اجزای سیستم کنترل مرکزی، فیلتر دیسکی می باشد. این فیلتر دارای شیار های فوق العاده باریک روی دیسک های پلاستیکی بوده که ذرات و مواد بسیار ریز معلق در آب را گرفته و تا زمان انجام فرآیند شستشوی معکوس این ذرات را در خود نگه می دارند. در حین عملیات شستشوی معکوس، ذرات از بین شیار های دیسک ها تمیز می شوند. می توان گفت که این جریان از فیلترهای توری شروع شد که در آنها محیط فیلتر یک توری فلزی است. در فرآیند نوآوری، این رسانه منجر به دیسک های پلاستیکی مستقلی شد که یکی روی دیگری اعمال می شوند.  

 دلایل برتری فیلتر دیسکی آبیاری نسبت به فیلتر توری
-ظرفیت فیلتر دیسکی آب کشاورزی نسبت به فیلتر توری آبیاری بالاتر است.

-عمر مفید فیلتر دیسکی آبیاری بیشتر از فیلتر توری است.

-مقاوم تر از فیلتر توری است.

 

-حفظ و نگهداری فیلتر دیسکی آب کشاورزی آسان تر از فیلتر توری است.

فیلتر دیسکی چگونه کار می کند؟
دیسک ها حلقه ای شکل هستند. وقتی روی هم چیده می شوند، یک شکاف یا کانال مرکزی باقی می گذارند. هر دیسک دارای شیارهایی است که در محیط بیرونی بازتر و در محیط داخلی باریک تر است. کارایی در فرآیند فیلتراسیون تنها در باز شدن این شیارها نیست، بلکه در هندسه، زاویه، تقاطع، طول و کمیت آنهاست.

آب از بیرون به کانال مرکزی جریان دارد.

جامدات در کانال ها باقی می مانند: بزرگترین آنها در خارج باقی می مانند و کوچکترین آنها به درونی ترین قسمت می رسد.

این امر, تعداد دفعات نیاز به تمیز کردن دیسک ها را به حداقل می رساند.

از موارد فوق، نتیجه می شود که این یک "فیلتر عمیق" است.

 

 

 

 

دیسک های تشکیل دهنده عنصر فیلتر این تجهیزات چگونه طبقه بندی می شوند؟
این دیسک ها در رنگ های مختلف تولید می شوند و هر رنگ مربوط به دهانه یا درجه فیلتراسیون متفاوتی است . اینها با دیافراگم های اسمی بین 5 تا 400 میکرون تولید می شوند. پرکاربردترین دهانه اسمی 130 میکرون بوده است که معمولاً برای آبیاری یا فیلتراسیون آب سطحی کافی است.

[caption id="" align="alignnone" width="768"] فیلتر دیسکی[/caption]انواع فیلتر دیسکی
به طور کلی فیلترهای دیسکی به دو نوع مدولار و هیلکس تقسیم بندی میشوند. فیلتر دیسکی هلیکس راندمان بالا و استهلاک کمتری نسبت به مدولار داشته، همچنین نیاز کمتری به تعمیر و نگهداری دارد. به علت وجود پروانه داخل محفظه فیلتر های هلیکس که منجر به ایجاد جریان گردابی در داخل این فیلتر ها می شود، ذرات درشت تر دور از دیسک ها نگه داشته می شود که این مهم باعث می شود که فیلتر هلیکس دیرتر از فیلتر مدولار گرفته شده و دیر به دیر عملیات بکواش انجام می شود. از فیلتر دیسکی هلیکس برای تصفیه پساب ها همچنین آب های کشاورزی استفاده می شود. سایزهای رایج در فیلتر های دیسکی هلیکس 2، 3، 4 و 6 اینچ است.

یک فیلتر دیسکی چه قطر اتصالی دارد؟
فیلترهای دیسک، بسته به اندازه آنها، بین 3/4 "و 2" اتصال دارند. با این حال، گروه‌هایی از فیلترها به یک منیفولد متصل می‌شوند که قطر آن می‌تواند بین 6 تا 12 اینچ باشد .  

فیلترهای دیسک چگونه تمیز می شوند؟
-دستی

-خودکار

تمیز کردن دستیی
تمیز کردن دستی به یک نفر برای جدا کردن و انجام کار نیاز دارد. برای سیستم‌های کوچکی مناسب است که در آن‌ها غلظت مواد جامد نگهداری شده کم است و فراموشی این فعالیت مشکل جدی ایجاد نمی کند.

تمیز کردن خودکار
شامل یک شستشوی معکوس است که در یک دوره زمانی انجام می شود یا زمانی که افت فشار در سیستم فیلتراسیون به حد معینی می رسد. در فرآیند شستشوی معکوس، جریان در جهت مخالف فیلتراسیون هدایت می شود و دیسک ها از حالت فشرده خارج می شوند. به این ترتیب درجه تمیزی خوبی حاصل می شود.   در موارد خاص، ممکن است برای دستیابی به شستشوی معکوس مطلوب به پمپی نیاز باشد که جریان کافی ایجاد کند. همچنین امکان شستشوی معکوس با کمک هوا وجود دارد، زمانی که به حداقل رساندن مصرف آب مهم است.   فیلترهای دیسکی می توانند انواع مختلفی از رسوبات را در خود نگه دارند. کمترین تغییر شکل‌پذیری و آن‌هایی که به هم نمی چسبند ، مانند نمونه‌های شنی، ساده‌ترین موارد را تشکیل می‌دهند. در حالی که مواد جامد قابل نگهداری بیشتر تغییر شکل می دهند، فیلتر سریعتر مسدود می شود و تمیز کردن بیشتری مورد نیاز است.

 
مزایای استفاده از فیلترهای دیسکی آب چیست؟
مزیت این فناوری این است که نسبت به فیلترهای مرسوم بستر عمیق، آب کمتری مصرف می کنند، به طوری که در میان مدت یا بلند مدت، راحتی اقتصادی در صرفه جویی در مصرف آب و زمان مورد نیاز برای شستشوی معکوس بیشتر است. این مورد و مصرف انرژی کمتر از فواید اصلی این تیم ها است.  

رایج ترین کاربردهای فیلتراسیون آب با فیلترهای دیسکی:
-فیلتراسیون پساب های آبیاری قطره ای -تصفیه آب آبیاری سطحی. -سیستم های هیدروپونیک -فیلتراسیون صنعتی -فیلتراسیون در تصفیه خانه های آب -پیش تصفیه سیستم های نرم کننده آب یا اسمز معکوس. -گردش آب -برج های خنک کننده (بخشی از سیستم فیلترینگ). -جایگزینی فیلترهای شنی، آنتراسیت یا زئولیت در تصفیه آب.

برای سفارش سیستم های فیلتراسیون آب باما تماس بگیرید.

تماس باما
جهت سفارش فیلتر دیسکی آب از صفحه فروشگاه بازدید کنید. فروشگاه


برچسب: فیلتر دیسکی آب چیست؟، فیلتر دیسکی،
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۰ آبان ۱۴۰۲ساعت: ۰۲:۴۷:۳۷ توسط:clinicab موضوع: نظرات (0)