كلينيك تصفيه آب ايران كلينيك تصفيه آب ايران .

كلينيك تصفيه آب ايران

روش اندازه گيري كل مواد جامد معلق TSS

 

روش اندازه گيري كل مواد جامد معلق TSS
 

براي اندازه گيري غلظت TSS صافي خشك شده را وزن و سپس نمونه آب را با آن صاف مي كنند.

سپس صافي استفاده شده را در دماي 103 تا ℃ 105 خشك و مجدداً وزن مي كنند.

تفاوت وزن صافي، قبل و بعد از صاف كردن، معرّف وزن مواد جامد معلق نمونۀ آب است. اندازۀ منافذ صافي هاي آزمايش TSS از 0.45 تا 2.0 ميكرون متغيرند.

با توجه به نتايج آزمايشگاهي، غلظت كل مواد جامد معلق از معادله زير بدست مي آيد:


CTSS : غلظت كل مواد جامد معلق (mg/L)

mf+s :مجموع جرم صافي و جرم باقي ماندۀ خشك شده (mg)

mf :جرم صافي (mg)

 s∀ : حجم نمونه (L)

آزمايش TSS، علي رغم آنكه از پارامترهاي مهم مديريت كيفيت آب است اما چندين نارسايي دارد.

معايب آزمايش TSS
(1) به نوع و اندازه منافذ صافي بستگي دارد

(2) به حجم نمونه به كار رفته بستگي دارد، زيرا اثر خودصاف كني با افزايش حجم نمونه، بيشتر مي شود.

(3) به مشخصات مواد جامد معلق بستگي دارد، زيرا ذرات كوچك ممكن است توسط مواد روي صافي جذب شوند.


(4) TSS يك پارامتر كُپه اي كيفيت آب است و تعداد و توزيع اندازه ذرات را مشخص نمي كند.

منابع مواد جامد معلق TSS
مواد جامد معلق ممكن است آلي يا معدني باشند.

ذرات معلق معدني در منابع آب، عمدتاً ذرات خاك هستند كه از فرسايش خاك حوضه هاي آبريز توسط باران و رواناب، فرسايش بستر و سواحل رودخانه ها و آبراهه ها توسط جريان آب، فرسايش سواحل درياچه ها و درياها توسط امواج و بازتعليق ته رسوبات درياچه ها و ديگر منابع آب ساكن، منشأ مي گيرند.

منشأ ذرات معلق آلي، در منابع آب، برگ درختان، فرسايش و تعليق ذرات آلي سطح حوضه هاي آبريز، ميكروب هاي زنده و بقاياي آبرزيان مرده است.

علاوه بر منابع طبيعي بالا، پساب تصفيه خانه هاي فاضلاب، رواناب ها، زه آب كشاورزي و پسماندها نيز از ديگر منابع مواد جامد معلق در آب هاي طبيعي هستند.

اثرات مخرب TSS
مواد جامد معلق، با محدود كردن ميزان نفوذنور، فوتوسنتز و رشد گياهان را در اكوسيستم هاي آبي كاهش مي دهند.

TSS با ته نشين شدن باعث كم عمق شدن منابع آب سطحي ونابودي كف زيان و تخم ماهيان مي شوند.

ذرات معلق از زيبايي و ارزش تفريحي منابع آب مي كاهند.

مواد معلق باعث اختلال در كاربري كشاورزي آب مي شوند؛ زيرا اين ذرات روي زمين و گياه رسوب و روزنه هاي سامانه هاي آبياري قطره اي و افشاني را مسدود مي كنند.

براي حفاظت از كيفيت منابع آب چه بايد كرد؟
براي حفاظت از كيفيت منابع آب، غلظت TSS آب نبايد از حدي كه فوتوسنتز را بيش از 10 درصد كاهش دهد، تجاوز كند.

استانداردهاي كيفيت پساب تصفيه خانه هاي فاضلاب، معمولا روي غلظت معمولاً روي غلظت TSS پساب ها، محدوديت دارند، به طوري كه براي حفاظت خوب منابع آب، حداكثر mg/L 25 و براي حفاظت ضعيف تر تا حداكثر mg/L 50 توصيه مي شود.

بدليل اينكه ذرات معلق درآب قابل رؤيت بوده اگرمخاطرات بهداشتي هم نداشته باشد، مورد پذيرش مصرف كنندگان نخواهد بود.

طبق استاندارد ايران ، مواد جامد معلق tss را با استفاده از سرانه جامدات معلق بدست آورد.

سرانه توليد tss براي هر نفر در يك شبانه روز ۵۰ تا ۶۰ گرم است. اگر سرانه توليد فاضلاب زا داشته باشيم و بر هم تقسيم كنيم غلظت tss  بدست مي آيد.

مواد معلقي كه بر روي كاغذ صافي باقي مي ماند. بخشي از آن قابل تجزيه بيولوژيكي و بخشي از آن غير قابل تجزيه بيولوژيكي است. بخشي از اين ذرات مواد آلي و بخشي ديگر مواد غير آلي است.

 براي تشخيص مقدار مواد آلي آن ها را در كوره با دماي ۵۵۰ درجه سانتيگراد مي سوزانيم. و مواد آلي به co2 تبديل مي شوند و از كوره خارج مي شوند.

خاكستري كه مي ماند ، مقداري مواد غير آلي است.

به مواد آلي ، مواد فرار و به بخش باقي مانده مواد fixed  گفته ميشود.

روش آزمايش مواد جامد معلق tss
براي انجام آزمايش مواد جامد معلق TSS ، بايد ابتدا كاغذ صافي مورد نظر را وزن كنيم. پس از يادداشت وزن كاغذ صافي مورد نظر، حجم مشخصي از فاضلاب را از كاغذ صافي 0.45 ميكرومتر عبور مي  دهيم.

عموما ۵۰ ميليلبتر در نظر گرفت مي شود. پس از صاف شدن كاغذ صافي را در آون در دماي ۱۰۳ درجه سانتيگراد به مدت ۱ ساعت قرار مي دهيم.

اختلاف وزن اوليه و ثانويه كاغذ صافي تقسيم بر ميزان حجم نمونه عبوري از كاغذ صافي برابر است با مواد جامد معلق tss اندازه گيري شده.

 

جهت سفارش سيستم هاي تصفيه جهت كاهش هدايت TSS باما تماس بگيريد.

تماس باما

جهت سفارش آزمايش مواد جامد معلق TSS از صفحه فروشگاه بازديد كنيد.

فروشگاه

 


برچسب: روش اندازه گيري كل، مواد جامد معلق، TSS،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ آذر ۱۴۰۲ساعت: ۱۱:۰۵:۲۹ توسط:clinicab موضوع: نظرات (0)

كدورت آب Turbidity

كدورت آب چيست؟

كدورت آب Turbidityيك ويژگي فيزيكي اصلي آب است.

توانايي آب در عبور دادن نور و يا معياري براي ميزان جذب يا پراكندگي نور توسط مواد معلق در آب است.

 در اثر وجود مواد معلق كلوئيدي در آب ايجاد مي‌شود. اندازه ذرات كلوئيدي يك ميكرون تا يك هزارم ميكرون (0.001 تا0.000001ميليمتر) مي‌باشد. مواد كلوئيدي به دو دسته تقسيم مي شوند:

1- كلوئيدهاي كوچك با اندازه 001/0 تا 01/0 ميكرون

2- كلوئيدهاي بزرگ با اندازه 1/0 تا 1 ميكرون.

هر يك از ذرات موجود در آب بر حسب شكل، اندازه و تراكم آنها در آب با جذب يـا پراكنده ساختن بخشي از نور تابيده شده به آن، ميزان نور عبور كرده را تقليل مي‌دهند.

هرچـه شـدت نـور عبـور كرده بيشتر باشد، ظاهر آب شفاف‌تر و زلال‌تر به نظر مي‌آيد و هرچه ميزان و تراكم عامل‌هاي خارجي، اعم از آلي و معدني (گل و لاي، خاك رس، سيلت، باكتري‌ها و ويروس‌ها، ميكروارگانيسم‌ها، رشته‌هاي گياهي تركيبات آلي رنگي محلول، ذرات سياه مثل كربن فعال و اكسيدهاي فلزي)در آب فزون‌تر باشد، ميزان نور جذب يا منحرف‌شده بيشتر و در نتيجه كدورت آب بيشتر است.

 

منشاء عوامل ايجادكننده كدورت درآب
تخليه فاضلاب‌هاي شهري و صنعتي و مواد زايد گوناگون به منابع آب، روان آبهاي سطحي ناشي از بارش‌هاي جوي همراه با مواد فرسايش‌يافته از سطح زمين و لايه‌هاي دروني خاك، ميكروارگانيسم‌ها، جلبك‌ها و گياهان آبزي و تركيبات حاصل از تجزيه و فساد آنها، اسيد هـاي هيوميـك و ساير تركيبات آلي ناشي از تجزيه گياهان و برگ‌ها، غلظت زياد آهن سه ظرفيتي در آب به ويژه در آب‌هاي زيرزميني، حباب‌هاي هوا و ذرات ناشي از فرآيندهاي تصفيه از مهمترين عوامل ايجاد كدورت در آب مي‌باشند.

اهميت كدورت در آب آشاميدني
در ميان عامل‌هاي مشخص‌كننده كيفيت آب، كدورت از جايگاه ويژه‌اي برخوردار است.

كدورت بر مقبوليت عمومي كدورت (زيبا شناختي) آب آشاميدني تاثير منفي گذاشته؛ موجبات اعتراض و نارضايتي مشتركان را فراهم مي‌سازد.

كدورت بيش از 5 واحد معمولاً براي مصرف‌كننده قابل تشخيص است، اهميت كدورت تا آنجاست كه باعـث شـده تنهـا محـور و اساس عملكرد فرآيندهاي متعارف تصفيه آب بر حذف عامل‌هاي ايجادكننده كدورت بنا نهاده شود و اصول طراحي تصفيه‌خانه‌ها نيز بر پايه زدايش كدورت استوار است.

مشكل كدورت بيشتر در آب‌هاي سطحي و همچنين چشمه‌هايي كه از دل لايه‌هاي زمين‌هايي با تراكم كم و خلل و فرج زياد و دانه‌بندي درشت مي‌جوشند در فصول بارندگي نمايانتر مي‌باشد و آب‌هاي زيرزميني خصوصاً آب چاه‌هاي عميق و نيمه‌عميق به دليل خاصيت فيلتراسيون لايه‌هاي مختلف زمين و فرآيند جذب سطحي كمتر مشهود مي‌باشد.

كدورت ناشي از مواد آلي و معدني بستر مناسبي براي جذب حشره‌كش‌ها و ساير تركيبات آلي و ميكروارگانيسم‌ها و حتي فلزات سنگين است.

ذرات آلي و معدني مسبب كدورت با فراهم آوردن مواد غذايي، بستر مناسبي را براي رشد ميكروب‌ها در شبكه‌هاي توزيع فراهم مي‌آورند.

اين ذرات، با ايجاد پوشش محافظ مانع از تماس مواد گندزدا با ميكروب‌ها مي‌شوند.

كارايي مواد گندزدا را به شدت كاهش مي‌دهند و در نتيجه ميزان مصرف مواد گندزدا را افزايش مي‌دهند. همچنين گندزدايي به روش UV (استفاده از اشعه ماوراء بنفش) درآب‌هاي كدر كاربرد ندارد.

مواد كلوئيدي كدورت‌زا، سطوحي را براي جذب ارگانيسم‌هاي بيولوژيكي يا مواد شيميايي مضر ياعامل طعم و بوي نامطلوب فراهم مي‌كنند.

 

رابطه كدورت با آلودگي ميكروبي آب
ارتباط معناداري بين كدورت آب و شمارش ميكروب‌ها در آب وجود دارد.

سازمان جهاني بهداشت در سال 2006 شرط سلامت ميكروبي و فقدان باكتري و ويروس‌ها در آب را بر مبناي كدورت قرار داده است.

به عنوان مثال اگر ميانگين كدورت نمونه‌ها كمتر از يك NTU يا كدورت يك نمونه منفرد كمتر از پنج NTU باشد، به احتمال يقين 99/99% آب عاري از باكتري‌ها و ويروس‌ها خواهد بود.

مشـروط بـر آن كـه كلـر باقيمـانده آزاد پس از 30 دقيقه تماس در محدوده 8/0 – 5/0 ميلي‌گرم در ليتر و PH آب كمتر از 8 باشد.

كـدورت نه تنهـا بـه عنـوان شاخص كارآمدي تصفيه‌خانه‌هاي آب در زدايش عامل‌هاي ميكروبي بلكه مي‌تواند به عنوان مشخصه ميكروبي آب نيز شناخته شود، زيرا آزمايش شمارش و تعيين مقدار باكتري‌هاي شاخص آلودگي آب (باكتري‌هاي كليفرم – اشرشياكلي) نيازمند صرف زماني معادل 24 تا 72 ساعت مي‌باشد، براي رفع اين نقيصه آزمايش كدورت در كمترين زمان ممكن بسيار راهگشا است.

بـه هميـن دليـل در آمريكـا آزمايـش كـدورت جـزء اوليـه آزمايش ميكروبي آب شده است و در يك تحقيق اعلام شده است كه باكتري اشرشياكلي (Esherichiacoli) در پوشش ذرات معلق و يا به صورت بيوفيلم در مي‌آيد.

در مقايسه با حالت آزاد مقاومت آن در برابر كلر 2400 مرتبه افزايش مي‌يابد.

روش هاي كاهش كدورت آب:
روش‌هاي ذيل به طور مستقيم يا غيرمستقيم از حدود 30 تا نزديك به 100% در كاهش كدورت نقش دارند:
1- ته‌نشيني و فراهم نمودن زمان ماند كافي براي ته‌نشيني ذرات معلق
2- فيلتراسيون (استفاده از صافي‌هاي شني تند، كند، تحت فشار – تك‌لايه و چندلايه)
3- انعقاد و فيلتراسيون (فيلتراسيون در خط)
4- انعقاد و لخته‌سازي و فيلتراسيون (فيلتراسيون مستقيم)
5- انعقاد + لخته‌سازي + ته‌نشيني و فيلتراسيون (تصفيه متعارف)
6- انعقاد + فيلترهاي دانه‌درشت (ROUGHTING FILTER) + فيلترهاي چندلايه
7- الكتروكواگولاسيون (ناپايداري ذرات معلق كلوئيدي محلول در يك محيط آبي با استفاده از جريان الكتريكي كه طي آن ذرات با كاهش بار سطحي بر نيروي واندروالس بين خود غلبه كرده و باعث توليد لخته مي‌شود)
8- فرآيندهاي غشايي مانند استفاده از ميكروفيلترها، اولترافيلترها و نانوفيلترها
9- استفاده از روش اسمز معكوس (REVERSE OSMOSIS)

روش انعقاد لخته‌سازي ته‌نشيني و فيلتراسيون

در اين روش كه متداولترين و موثرترين روش حذف كدورت در تصفيه‌خانه‌هاي بزرگ آب مي‌باشد.

در ابتدا در حوضچه‌هاي اختلاط سريع مواد منعقدكننده مانند سولفات آلومينيم (آلوم)، پلي‌آلومينيم كلرايد ( PAC )، سولفات آهن دو ظرفيتي و سه ظرفيتي و در صورت نياز كمك‌منعقدكننده‌هايي مانند خاك رس، سيليكات سديم و پليمرها (تركيبات آلي به صورت طبيعي و مصنوعي با ساختار ملكولي پيچيده و وزن ملكولي بالا مانند نشاسته و پلي‌آميدها) به وسيله ميكسرهاي در مدت حدود 60 تا 30 ثانيه با آب مخلوط مي‌گردند تا عمل انعقاد ذرات كلوئيدي رخ دهد.

سپس آب وارد حوضچه‌هاي اختلاط آرام (لخته ساز) شده كه درمدت حدود 30 تا 60 دقيقه آب منعقد شده به آرامي به هم زده مي‌شود تا لخته‌ها (فلوك‌ها) تشكيل گردند، سپس آب وارد حوضچه‌هاي ته‌نشيني‌شده، در اثر زمان ماند لخته‌ها ته‌نشين شده و در نهايت آب را از فيلترهاي شني تند عبور داده تا لخته‌هاي كوچك و ته‌نشين نشده گرفته شوند.

روش‌هاي اندازه‌گيري كدورت آب
1- كدورت‌سنج شمعي جكسون: J.T.U (JACKSON CANDLE TURBIDIMETEROR UNIT )
دستگاه اندازه‌گيري كدورت بر اساس جذب نور توسط ذرات معلق يا روش كدورت سنج شمعي جكسون شامل يك لوله شيشه‌اي كاليبره شده و داراي سطح تحتاني صاف و شفاف، يك شمع استاندارد و يك محفظه، كه لوله‌ها و شمع‌ها را در يك امتداد قرار بگيرند، است.

لوله‌هاي شيشه‌اي و شمع‌ها در حالت عمودي قرار مي‌گيرند.

سپس شمع را روشن كرده و داخل لوله استوانه‌اي نمونه آب را مي‌ريزند و از بالا داخل استوانه را نگاه كرده تا زماني كه نور شمع ديده نشود به ريختن نمونه آب ادامه مي‌دهند، سپس ارتفاع آب را در استوانه يادداشت كرده بر اساس ارتفاع آب از روي جدول درجه‌بندي كدورت‌سنج شمعي ميزان كدورت را مشخص مي‌كنند.

هر چه ارتفاع آب در لوله استوانه‌اي كمتر باشد، آب داراي كدورت بيشتري بوده است.

روش كدورت‌سنج جكسون JTU براي مقادير بيشتر از 25 واحد براي آب‌هاي با كدورت بالا كاربرد دارد. استاندارد آب بر اساس كدورت‌سنج جكسون حداقل 5 و حداكثر 25 مي‌باشد.

عواملي زيراندازه‌گيري دقيق كدورت با مشكل مواجه مي‌سازند.
1- شيشه‌اي كثيف ويا داراي خراش

2- تلاطم نمونه ويا لرزش دستگاه

3- وجود حباب‌هاي هوا


2- روش نفلومتري NEPHELOMETRIC TURBIDIMETER UNIT(N.T.U)
روشي ديگر براي اندازه‌گيري كدورت است كه عموميت يافته است.

اساس كار مقايسه شدت پراكندگي نور در يك نمونه با شدت پراكندگي نور در يك محلول استاندارد درشرايط يكسان مي‌باشد.

هرچه پراكندگي نور بيشتر باشد كدورت نمونه هم بيشتر خواهد بود.

كدورت‌سنج نفلومتر شامل يك منبع نور يك عدسي و روزنه جهت متمركز كردن نور و سل نمونه و يك دتكتور فتومتريك (آشكارساز نوري) براي مشخص‌كردن شدت نور پخش‌شده در زواياي 90 درجه يك مسير نوري است.

انـدازه تفـرق نـوري را كـه در زاويـه 90 درجـه منكسر مي‌شود، اندازه‌گيري مي‌كند.

يك NTU كدورت حاصل از يك ميليگرم Si02 در يك ليتر آب مقطراست.

امروزه از ماده شيميايي فورمازين به جاي Sio2 استفاده مي‌شود. كه با FTU بيان مي‌شود.

3- روش شمارش ذرات به كمك دستگاه الكترنيكي:
ايـن روش بسيـار دقيق و پيشرفته است. حتي مقدار ذرات و اندازه و سايز ذرات را شمارش و دسته‌بندي مي‌كند.
استاندارد ملي كدورت در آب آشاميدني:
حد مطلوب كدورت در آب شرب

طبق استاندارد شماره 1053 موسسه استاندارد يك NTU و حداكثر مجاز آن پنج NTU مي‌باشد.

جهت سفارش آزمايش آب ويا خريد كدورت سنج از صفحه فروشگاه بازديد كنيد .

فروشگاه

 


برچسب: كدورت آب، Turbidity،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ آذر ۱۴۰۲ساعت: ۱۱:۰۴:۰۰ توسط:clinicab موضوع: نظرات (0)

TDS آب مخفف عبارت (Total Dissolved Solids)

TDS آب

TDS آب مخفف عبارت (Total Dissolved Solids) به معناي كل جامدات محلول در آب است ومجموع غلظت مواد محلول در آب مي‌باشد.

 از نمك‌هاي غير آلي و مقادير كمي از مواد آلي ناشي مي‌شود. نمك‌هاي غير آلي معمول كه مي‌توانند در آب حضور داشته باشند شامل:

كاتيون هاي كلسيم، منيزيم، پتاسيم و سديم

و آنيونهاي كربنات‌ها، نيترات‌ها، بي‌كربنات‌ها، كلريدها و سولفات‌ها هستند مي‌شود.

كاتيون‌ها يون‌هايي با بار مثبت و آنيون‌ها يون‌هايي با بار منفي هستند.

منشأ حل شدن جامدات در آب
مواد معدني از راه‌هاي مختلفي مي‌توانند وارد آب شده و در آن حل شوند.

اين راه‌ها مي‌توانند ناشي از فعاليت‌هاي طبيعي و يا اقدامات انساني باشند.

چشمه‌هاي معدني داراي آبي با مقادير زياد جامدات محلول هستند زيرا آب آنها از مسيرهاي سنگي و صخره‌اي كه محتويات نمك زيادي دارد عبور كرده است.

فعاليت‌هاي كشاورزي و يا اقدامات شهري مي‌تواند موجب حل شدن مقادير بيشتري از جامدات در آب شود. اقداماتي مانند دفع فاضلاب شهري و صنعتي و يا نمك‌پاشي سطح جاده‌ها براي جلوگيري از يخ زدن آنها از اين دست هستند.

بررسي ميزان TDS
غلظت بالاي جامدات محلول در آب به‌تنهايي خطرناك نيست.

بسياري از مردم در طول روز آب‌معدني مي‌خرند كه به‌صورت طبيعي حاوي جامدات محلول است.

سازمان حفاظت محيط‌زيست ايالات‌متحده (EPA) كه مسئول رسيدگي به كيفيت آب آشاميدني در اين كشور است، TDS را به‌عنوان يك استاندارد ثانويه براي كيفيت آب در نظر گرفته است.

اين بدين معني است كه مقدار TDS آب به‌تنهايي خطرناك نيست.

در بررسي‌هاي سازمان بهداشت جهاني (WHO)، مقادير جدول زير براي كيفيت مزه آب آشاميدني با توجه به TDS آن در نظر گرفته شده است.

 

 
البته دراين بررسي‌ها بيان شده كه مقادير بسيار كم TDS آب آشاميدني، آب را بي‌مزه كرده كه چندان خوشايند نيست.

افزايش غلظت جامدات محلول مي‌تواند اثراتي را به دنبال داشته باشد.

اين افزايش غلظت مي‌توانند سبب ايجاد سختي آب گردد كه رسوباتي را بر روي تجهيزات، لوله‌هاي آب گرم و ديگ‌هاي بخار بر جاي مي‌گذارد.

صابون‌ها و مواد شوينده در آب سخت كف كمتري توليد كرده و خاصيت شويندگي آنها كاهش مي‌يابد.

همچنين مقادير زياد جامدات محلول مي‌تواند سبب خسارت به لوازم‌خانگي و خوردگي لوله‌هاي انتقال آب گردد و طعم فلزي به آب دهد.

آب سخت به دليل مواد معدني موجود در خود همچنين سبب مي‌شود كه عمر فيلترهاي تصفيه آب كاهش يابد.

مقدار مجاز TDS آب آشاميدني
در كانادا، موادي كه مي‌توانند در غلظت زياد براي سلامت آب آشاميدني خطرناك باشند در فهرستي تحت عنوان MAC (Maximum Acceptable Cocentratin) در راهنماي كيفيت آب آشاميدني آمداند.

مواردي نظير TDS كه در غلظت بالا همچنان خطرناك نيستند نيز در اين راهنما بيان شده‌اند.

در اين راهنما مقدار مناسب براي TDS آب آشاميدني كمتر از ۵۰۰ ميلي‌گرم بر ليتر (۵۰۰ ppm)  است.

در ايالات‌متحده آمريكا نيز همين مقدار براي كيفيت مناسب آب آشاميدني در نظر مي گيرند.

حذف TDS از آب آشاميدني
تجهيزات و سيستم‌هاي تصفيه آب به كمك روش اسمز معكوس (RO) مي‌توانند باعث جداسازي و حذف درصد بسيار بالايي شوند.

اسمز معكوس سبب حذف اكثر مواد محلول نظير بسياري از مواد معدني خطرناك مانند نمك‌ها و سرب مي‌شود.

اسمز معكوس سبب حذف مواد معدني مفيد براي بدن انسان مانند كلسيم و منيزيم نيز مي‌شود.
آب تصفيه ‌شده سيستم‌هاي اسمزمعكوس بايد از بسترموادمعدني و قليايي عبوركند تا مواد معدني مفيد به آب بازگردند.
فيلترهاي مواد معدني قليايي، pH آب را مي افزايند و از خاصيت خورندگي آن مي‌كاهند.

جهت سفارش دستگاه تصفيه جهت كاهش TDS آب باما تماس بگيريد.

جهت خريد TDS متر يا هدايت سنج آنلاين يا پرتابل از صفحه فروشگاه بازديد كنيد.

فروشگاه

 


برچسب: TDS آب، (Total Dissolved Solids)،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ آذر ۱۴۰۲ساعت: ۱۱:۰۱:۰۱ توسط:clinicab موضوع: نظرات (0)

هدايت الكتريكي آب

هدايت الكتريكي آب
هدايت الكتريكيConductivity آب نشان دهنده ميزان املاح هادي موجود در آب ميباشد.

كه آن را با EC نيز نمايش مي دهند.

واحد هدايت الكتريكي درSI سيستم µSiemens/cm ميكرو زيمنس بر سانتيمتر مي باشد.

معمولاً وقتي از واژه “هدايت الكتريكي آب استفاده مي شود منظور همان “هدايت الكتريكي ويژه آب” مي باشد با توجه به اين كه هدايت الكتريكي رابطه مستقيمي با TDS و نمك هاي محلول در آب دارد، لذا اندازه گيري آن به منظور كنترل كيفيت آب از اهميت زيادي برخوردار است .

اندازه گيري هدايت الكتريكي يكي از راه هاي ساده تعيين غلظت املاح محلول درآب، اندازه گيري هدايت الكتريكي است.

آب مقطر يا آب خالص تقريباً هادي جريان الكتريسيته نيست.

ولي اگر در آب نمك هاي محلول وجود داشت باشد آب را هادي جريان الكتريسيته مي كند، هر چه مقدار املاح حل شده در آب بيشتر باشد قابليت هدايت الكتريكي نيز افزايش مي يابد.

با توجه به نقش درجه حرارت در ميزان هدايت الكتريكي آب، اندازه گيري ها نسبت به درجه حرارت استاندارد كه همان 25 درجه سانتيگراد است بايستي اصلاح گردد.

هدايت الكتريكي به ازاء افزايش هر درجه سانتيگراد تقريباً 2 درصد افزايش مي يابد.
هر قدر مقدار يون هاي محلول در آب بيشتر باشد اختلاف در مجموع ذكر شده نيز بيشتر است.

كلاس هاي مختلف آب بر اساس هدايت الكتريكي آب
كلاس هاي مختلف آب را مي توان در جدول زير بررسي كرد.

[caption id="attachment_3298" align="alignnone" width="647"] هدايت الكتريكي آب[/caption]  
رابطه بين EC و TDS چيست ؟
اگرچه TDS و هدايت الكتريكي يكي نيستند ولي رابطه بسيار نزديكي بين آن ها هست.

آن ها دو پارامتر مجزا هستند.

TDS شامل مجموع ذرات جامد حل شده در آب مي باشد.

تنها روش صحيح اندازه گيري TDS ، محاسبه وزن ذرات جامد حل شده بعد از تبخير مايع مي باشد.

ذرات جرم دارند پس ميتوانيم وزنشان را محاسبه كنيم. ولي اگر شما امكان محيط آزمايشگاهي را نداريد اين كارعملي نيست.
بنابراين مي توان TDS را براساس هدايت آب تخمين زد با توجه به اينكه مولكول هاي اكسيژن و هيدروژن  آب يا H2O هيچگونه بار الكتريكي ندارند و اكثر فلزات ، مواد معدني و نمك ها بار الكتريكي دارند با افزايش TDS هدايت الكتريكي افزايش مي يابد و بالعكس.

و با توجه به ميزان فلزات ، موادمعدني و نمك هاي متفاوت كه هدايت بيشتر يا كمتري نسبت به هم دارند ظريب تبديل متفاوتي مي تواند مورد استفاده قرار گيرد.تحقيقات نشان مي دهد.

ضريب تبديل را بين 0.5 تا 0.7 در شرايط مختلف بر اساس جدول زير مي توان در نظر گرفت.


جهت سفارش دستگاه تصفيه جهت كاهش هدايت EC آب باما تماس بگيريد.

تماس باما

جهت سفارش آزمايش آب ويا خريد EC متر يا هدايت سنج آنلاين يا پرتابل از صفحه فروشگاه بازديد كنيد .

فروشگاه

 

 


برچسب: هدايت الكتريكي آب،هدايت الكتريكي،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ آذر ۱۴۰۲ساعت: ۱۰:۵۹:۳۶ توسط:clinicab موضوع: نظرات (0)

سختي آب چيست

سختي آب چيست و چند نوع سختي وجود دارد؟
سختي آب (water hardnes) يكي از مهم ترين فاكتورها در صنعت تصفيه آب مي باشد كه بخاطر وجود املاح معدني و يون هاي كلسيم، منيزيم، آلومينيوم و روي و ساير فلزات سنگين در آب ايجاد مي گردد.

به عبارت ديگر، نمك محلول كلسيم و منيزيم و آهن و...اگربيش از اندازه در آب وجود داشته باشند، منجر به افزايش درجه سختي خواهند شد.

كه مضرات زيادي را براي سلامتي انسان و حتي تجهيزات صنعتي به همراه دارد.

آب سخت يا hard water به آب هايي گفته ميشود كه مقدار مواد معدني، نمك ها و فلزات سنگين در آنها به دلايل مختلف از قبيل عبور آب از روي بسترهاي سنگي بيش از حد مطلوب مي باشد.

خارج شدن آب از سفرهاي زيرزميني و عبور آنها از روي سنگ هاي مختلف در نهايت باعث ميشود حجم زيادي از كربنات و بي كربنات هاي كلسيم، منيزيم، آهن و روي و غيره به آب اضافه شده و موجب سخت شدن آب گردد.

مقدار اين مواد با واحد ppm يا ميلي گرم بر ليتر تعيين ميگردند.

از جمله املاح محلول در آب كه تاثير زيادي بر افزايش درجه سختي دارند مي توان به mg(oh2) ، mgco3، mghco3، mg(no3)2، mgcl2، mgso4، ca(oh)2، caco3، cahco3، ca(no3) اشاره نمود.

املاح افزايش دهنده درجه سختي بر اثر حرارت رسوب كرده ودرون لوله وديواره هاي تجهيزات صنعتي وخانگي انباشته خواهند شد.

درجه سختي آب چيست؟
از مهم ترين فاكتورهايي كه در صنعت تصفيه آب در نظر گرفته ميشود، اندازه گيري درجه سختي مي باشد كه بر همين اساس در نهايت راهكارهاي متعددي براي كاهش آن ارائه مي گردد.

با توجه به مقدار و نوع املاح موجود در آب مي توان آنها را در گروه هاي مختلفي درجه بندي كرد.

درجه سبك سختي كه 0 مقدار املاح موجود در آنها حدود 0 تا 75 ميلي گرم مي باشد. آب با درجه نسبتا سخت داراي 75 تا 150 ميلي گرم املاح است.

آب با درجه سخت داراي 150 تا 300 ميلي گرم و خيلي سخت بيش از 300 ميلي گرم املاح مي باشد.

اين درجه سختي بشدت به سلامت انسان وتجهيزات ديگ هاي بخار و مبدل هاي حرارتي آسيب وارد مي كنند.

درجه سختي آب
مهمترين نكته تفاوت زياد در نوع مواد معدني و نمك هاي حل شده در آب ها مي باشد.

در نتيجه مي توان در حالت كلي سه نوع سختي را معرفي نمود كه تفاوت هاي زيادي با هم دارند.

اين دسته بندي شامل موارد زير مي باشد:

سختي موقت (سختي كربناتي)
سختي موقت يا temporary hardner به نوعي از سختي گفته ميشود كه مقدار بي كربنات كلسيم و منيزيم و آهن در آن بيش از حد مجاز است.

يكي از مهم ترين ويژگي هاي اين نوع سختي، قابليت حذف آن با حرارت دهي و جوشاندن مي باشد.

علاوه براين، مي توان PH آب را كاهش داد تا اثر اين نمك هاي كربناتي حذف گردد.

سختي دائم (سختي بي كربناتي)
سختي دائم (Noncarbonate Hardner) از وجود بيش از حد نمك سولفات، نيترات و كلريد كلسيم، منيزيم و آهن و غيره بوجود مي آيد.

اين نوع سختي را ازآنجا دائم مي گويند كه جوشاندن آب منجربه ته نشين شدن نمكهاي غيركربناتي نشده وحذف آنها نيازبه تجهيزات متعدد دارد.

 

 

 
سختي كل
به مجموع سختي موقت ودائم اصطلاحا سختي كل گفته ميشود كه مقداركربنات كلسيم آن بيش از يك ميلي والان است.

لازم به ذكر است كه اگر ميزان قليايي بودن كل آب بيشتر از سختي كل باشد، مي توان نتيجه گرفت كه سختي كربناتي است.

مضرات سختي آب چيست؟

وجود تركيبات كربناتي و غير كربناتي كلسيم، منيزيم، آهن، روي و غيره در آب تاثيرات منفي بر سلامت افراد و همچنين تجهيزات صنعتي ايجاد مي كند.

از جمله مضرات و اثرات منفي سختي مي توان به گزينه هاي زير اشاره نمود:

سولفات كلسيم و منيزيم منجر به ايجاد رسوب در لوله هاي آبگرمكن، تاسيسات مولد نيرو و لوله هاي آب خانگي مي گردد
كلريدهاي كلسيم و منيزيم محلول در آب باعث خوردگي ديوارهاي ديگ بخار و لوله هاي انتقال آب ميشود.

آب ها با درجه خيلي سخت بخاطركلروسديم بيش از300 ml باعث شور شدن و طعم بد آن مي گردد.

وجود املاح زياد در آب تاثير منفي بر كيفيت رنگ در صنايع رنگرزي و نساجي دارد
سختي بيش از اندازه آب منجر به بيماري هاي گوارشي و ايجاد سنگ كليه و مثانه خواهد شد
قدرت شويندگي مواد صابوني و شوينده ها در آب هاي سخت به شدت كاهش پيدا مي كند.

تفاوت سختي با TDS
علاوه بر تعيين درجه سختي، لازم است فاكتور ديگري به نام TDS نيز در فرآيند تصفيه آب مد نظر قرار گيرد كه در اغلب مواقع اشتباها يكسان فرض ميشوند.

تفاوت water hardner و TDS در اين است كه سختي به معناي مقدار تركيبات كربناتي و غيركربناتي كلسيم و منزيم مرتبط بوده و TDS در واقع سختي كل را اندازه گيري مي كند.

به همين علت براي كاهش TDS از تجهيزاتي مانند اسمزمعكوس استفاده و سختي به كمك سختي گيرهاي رزيني كاهش ميابد.

نشانه هاي سخت بودن آب
درمحيط هاي صنعتي و حتي منازل مسكوني مي توان سختيا نرم بودن آب را با بررسي چند نشانه تشخيص داد.

به طور كلي آب هايي كه داراي املاح معدني زيادي مي باشند، چند نشانه بارز دارند كه عبارتند از:

وجود لكه هاي قرمز روي سينك ظرفشويي و توالت
وجود لك سفيد روي ظروف پس از شستشو
بو و طعم ناخوشانيد آب
ايجاد رسوب به مقدار زياد در سماور و كتري
مسدود شدن لوله هاي انتقال آب و آبگرمكن

مسدود شدن لوله هاي انتقال آب در مبدل هاي حرارتي، چيلر، بويلر

روش هاي كاهش سختي آب
با توجه به تاثيرات منفي كه سخت بودن آب بر تجهيزات صنعتي و حتي سلامتي انسان دارد، روش ها و دستگاه هاي مختلفي براي كاهش املاح موجود در آبها ارائه شده است.

از جمله اين روش ها مي توان به استفاده از انواع سختي گير اشاره نمود كه رايج ترين آنها عبارتند از:

سختي گير رزيني
سختي گير مغناطيسي
آب شيرين كن (اسمز معكوس)
سختي گير الكترونيكي


در سختي گيرهاي رزيني بستري از ذرات رزين در كف مخزن موجود بوده و آب در قسمت بالايي قرار دارد.

با اين ساختار فرآيند تبادل يوني بين بستر رزيني و املاح موجود در آب صورت مي گيرد.

به اين صورت كه، رزين ها كلسيم و منيزيم را از آب مي گيريم و سديم را به آب مي دهد.

 


 

جهت سفارش سختي گير وتجهيزات آن و كسب اطلاعات بيشترازطريق تلفن تماس، ايميل وبرگه تماس با ما درارتباط باشيد.

تماس باما

جهت خريد كيت سنجش سختي از صفحه فروشگاه بازديد كنيد .

فروشگاه

 


برچسب: سختي آب چيست،سختي آب،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ آذر ۱۴۰۲ساعت: ۱۰:۵۶:۰۹ توسط:clinicab موضوع: نظرات (0)

كلر جامد (هيپوكلريت كلسيم) Calcium hypochlorite

كلر جامد (هيپوكلريت كلسيم)

كلر جامد (هيپوكلريت كلسيم) Calcium hypochlorite با فرمول شيميايي Ca(ClO)۲ يك تركيب شيميايي است كه جرم مولي آن ۱۴۲٫۹۸ g/mol مي‌باشد.

شكل ظاهري اين تركيب، پودر سفيد و خاكستري است.

هيپوكلريت كلسيم اكسنده اي قوي است و هنگام كار كردن با آن بايد نكات ايمني مورد توجه قرار گيرد.

در جاي خشك و خنك و دور از تابش مستقيم خورشيد، شعله، جرقه، منابع حرارتي، مواد آتش زا، مواد خورنده و اكسيد كننده و احيا كننده، موادآلي و سوختهاي فسيلي نگهداري شود.
هيپوكلريت كلسيم يا پركلرين در دو نوع پودري و گرانول به بازار عرضه مي شود كه داراي مشخصات زير مي باشند:

گرد سفيد كلر كه كلر قابل استفاده آن 39 ـ 33/5% است.
گرانول هيپوكلريت كلسيم داراي 70-65 درصد وزني كلر قابل استفاده است.
پركلرين بهترين و در دسترس ترين و ارزانترين گندزداي آب مي باشد.
بخصوص براي شرايط اضطراري و كنترل اپيدميهاي قابل انتقال
مصرف زياد آن توسط آب نشان دهنده آلودگي شديد آب مي باشد.

طريقه ضد عفوني آب مصرفي خانگي با كلر جامد
اگر آب آشاميدني از آب لوله كشي شهر تامين نمي شود بهتر است آن را جهت اطمينان كامل بطريق زير ضد عفوني نماييد.

سه قاشق مربا خوري( 15 گرم) گرد پركلرين را در يك بطري (رنگ بطري تيره باشد) يك ليتري آب اضافه نموده (به اين محلول محلول مادر ميگويند) و بهم بزنيد.

سپس هفت قطره از اين محلول(محلول مادر) را به يك ليتر آب اضافه نموده و بهم بزنيد. پس از نيم ساعت با اطمينان خاطر مصرف نماييد.

هر آبي بدون توجه به منبع، زلالي، رنگ و بو و مزه آن غير بهداشتي محسوب ميشود مگر با كلر ضد عفوني شود.

موارد مصرف هيپوكلريت كلسيم يا پركلرين

ضد عفوني كننده براي تصفيه آب
 براي تصفيه آب استخرها
ضد عفوني كننده براي تصفيه فاضلاب و پساب
به منظور سفيد كردن خمير چوب، ابريشم، پارچه و فيبر
ضد عفوني كننده ماده سمي شيميايي و راديواكتيو

 

جهت سفارش و خريد كلر جامد (هيپوكلريت كلسيم) از صفحه فروشگاه بازديد كنيد .

فروشگاه

 


برچسب: كلر جامد، (هيپوكلريت كلسيم)، Calcium hypochlorite،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ آذر ۱۴۰۲ساعت: ۱۰:۵۵:۰۳ توسط:clinicab موضوع: نظرات (0)

جوشكاري اربيتال يا اربيتال ولدينگ Orbital Welding

جوشكاري اربيتال يا اربيتال ولدينگ Orbital Welding و كاربرد آن
جوشكاري اربيتال يك نوع جوشكاري تخصصي است به اين ترتيب كه قوس در يك فرآيند مستمر بصورت مكانيكي از طريق گردش 360 درجه (دو تا 180 درجه) در اطراف يك قطعه استاتيك ، مثل لوله مي چرخد.

 اين فرآيند براي رفع خطاي اپراتوري در فرآيندهاي جوشكاري (GTAW) مورد توجه قرار گرفته است.

جوشكاري اربيتال Orbital Welding نوعي جوشكاري است كه توسط كامپيوتر كنترل مي شود ودخالت اپراتوردر جوشكاري به صفر مي رسد.

درجوشكاري اربيتال Orbital Welding كه يكي از فرايند‌هاي تيگ (TIG) است، جوش‌كاري چرخشي به وسيله‌ي تورچ اتوماتيك انجام مي‌شود.

تمامي حركت تورچ چرخشي چه از نظر فيلر‌دهي و چه از نظر چرخش و جوش به صورت تمام اتوماتيك انجام مي‌گيرد.

تاريخچه جوشكاري اربيتال
فرآيند جوشكاري اربيتال توسط سرپرست تحقيق ،Pavlecka. H.V و مهندس Meredith Russ از شركت Aircraft Northrop ،بيش از 50 سال پيش، براي رفع خطاي اپراتوري در GTAW اختراع شد.

تجهيزات

اجزاي اصلي يك سيستم جوشكاري اوربيتال شامل منبع تغذيه جوشكاري اوربيتال، كنترلر، هد جوشكاري و مكانيزم گريندر تنگستن مي باشند.

سيستم خنك ‌كنندگي تورچ اربيتال (Cooling System)
گرماي بوجود آمده حين جوشكاري بوسيله سيستم آب‌خنك‌كن خنك مي شود كه موجب مي شود تورچ اربيتال در هنگام جوش‌كاري داغ نكند.

در سيستم آب خنك به دليل وجود املاح موجود در آب، رسوب گرفتن لوله‌ها و گرفتگي در آنها از معايب اين سيستم مي باشد .

با اضافه كردن آب مقطر به مخزن دستگاه مي‌توان تا حدودي از اين عيب جلوگيري كرد.

كيفيت جوشكاري اوربيتال
عوامل زيادي در كيفيت جوش تاثير دارد از جمله:

1- طول قوس

2-اندازه و فركانس پالس جريان جوشكاري

3- سرعت جوشكاري

خلوص وجريان گاز محافظ

4- كيفيت موادي كه تيوب (لوله) از آن ساخته شده

5- فاصله و زاويه تنگستن

6- آماده سازي جوش و هدايت حرارتي.


درنهايت براي داشتن يك جوش با كيفيت تنظيم دقيق تمامي پارامترهاي ذكر شده براي جوشكاري اربيتال لازم است.

كيفيت جوشكاري اربيتال بستگي به چند پارامتر متغير مهم دارد كه شامل برنامه نويسي دستگاه جوش و تنظيم دستگاه هد جوشكاري مي باشد.

تعمير و نگهداري دستگاه هد جوشكاري دستگاه اوربيتال ولدينگ اغلب يك فاكتور تاثيرگذار در كيفيت جوش مي باشد .

 

فرآيند جوشكاري اربيتال
دستيابي به بالاترين استانداردهاي كيفيت و ايمني در جوشكاري دستي بسيار دشوار است واين مساله به خاطر موقعيت خاص جوشكاري، overhead و hand-down جوش مي باشد.

براي مثال دسترسي محدود كاربر در موقعيت جوشكاري، اغلب منجر به جوش هاي معيوب مي شود.

جهت داشتن كنترل كامل برحوضچه مذاب (Weld Pool) بايستي تعادل كامل بين نيروي جاذبه و نيروي تنش سطحي در موقعيت هاي مختلف تورچ برقرار شود.

با استفاده از روش هاي مكانيزه فني، بخش هاي خاصي از فرآيند جوشكاري با قطعات مكانيكي صورت مي گيرد.

در شرايط ايده آل، قبل از جوشكاري تمام پارامترهاي جوشكاري بطور كامل توسط كنترلر برنامه نويسي مي شود.

براي جوشكاري اربيتال بسته به سايزتيوب ازهدهاي بسته (enclosed weld heads) يا باز(open weld head)استفاده ميشود.

دستگاه هد جوشكاري داراي يك سيستم چرخ دنده سيار دقيق مي باشد كه مي تواند به مرور زمان كثيف شود و احتياج به تميزكاري دارد.

نكات مهم در جوشكاري اربيتال
يك جوشكاري اوربيتال موفق همچنين وابسته به استفاده از جنس تيوب با كيفيت بالا مي باشد.

معموال تنها تيوب (نه لوله) و اتصالات استنليس استيل 316L براي جوشكاري اوربيتال اتوماتيك GTA استفاده مي شود .

همچنين خلوص گاز آرگون كه به عنوان گاز محافظ  (backing and shielding gas) استفاده ميشود اهميت دارد.

براي مصارف صنعتي معمولي حداقل خلوص گاز 99.995 % براي مصارف غذايي و دارويي بايد از گاز فوق العاده خالص با درصد %99.9998 استفاده شود

در ضمن براي پرج گاز از تجهيزات تميز (از جمله شيرها و رگلاتورها و فلوكنترل) استفاده مي گردد.

رطوبت و اكسيژن (در آرگون) جزو آلاينده هاي مضر مي باشند و باعث خلل در كيفيت جوش اوربيتال مي شوند.

آزمون جوش (Weld Coupon) ، بر روي قطعاتي از فلز يا تيوب استيل براي ارزيابي مهارت جوشكار استفاده مي شود.
اين آزمون در شروع و پايان هر شيفت كاري و هرزمان كه پارامتري تنظيم و يا تغييرمي كند، انجام مي شود.
هر آزمون جوش بصورت داخلي و خارجي جهت نفوذ پذيري كامل ، عرض جوش مناسب و ديگر معيار ها بايد بررسي و انجام شود.براي قطرهاي كوچك نيز معموال آزمون جوش الزام است.تمام آزمون جوش بايد داراي نفوذ كامل و عرض مناسب باشد.

تغييرات در يكپارچگي جوش نماينگر يك مشكل است كه بايد براي ادامه جوشكاري آنرا ميبايست حل كرد.

به طور معمول اربيتال ولدينگ تنها بر روي تيوب انجام مي شود

فاكتورها مهم در انتخاب لوله جهت اربيتال ولدينگ
قطر خارجي تيوب
ضخامت تيوب
جنس تيوب
از اهميت ويژه ايي بر خوردار است.

براي جوشكاري تيوب جهت كاربردهاي با خلوص بالا فقط از دستگاه هد بسته (fully enclosed weld head) استفاده ميشود.

هيچ درز و سوراخي نبايد در انشعابات و جوش وجود داشته باشد، زيرا اين نقاط ضعيف مي تواند منجر به ترك هاي بعدي شود.

كاربرد جوشكاري اوربيتال

عدم نياز به گدازآور خورنده و نفوذ جوش با خلوص زياد است باعث كاربرد بيشتر جوش‌كاري اربيتال جوش درصنعت مي‌شود.

با توجه به توانايي جوشكاري اربيتال در دستيابي به نتايج با خلوص بالا ، اين نوع جوشكاري جايگاه بسيار مناسبي در ساخت تجهيزات اتاق تميزو صنعت نيمه هادي ها پيدا كرده است.

جوشكاري اوربيتال در حال حاضر در لوله كشي و ساخت تجهيزات صنايع زيركاربرد دارد

صنايع غذايي
داروسازي
صنايع نيمه هادي ها و الكترونيك
نفت و گاز و پتروشيمي
مهندسي خودرو
بيوتكنولوژي
كشتي سازي
هوافضا

جوشكاري اربيتال درلوله هاي WFI و PW ومواد دارويي و گازها كه در صنعت دارو كاربرد دارند استفاده مي شود.

جوشكاري اربيتال همچنين در لوله كشي هاي نيروگاه هاي حرارتي استفاده ميشود. 

تيوب هاي مورد استفاده در اين صنعت بايد مقاوم در برابر فشار و دماي بالاي سيال باشد.

 

فيلم جوشكاري اربيتال لوله استيل
فيلم پايپينگ و جوشكاري

https://www.aparat.com/v/GnQmC

 

جهت درخواست خدمات جوشكاري اربيتال و كسب اطلاعات بيشتر از طريق تلفن تماس، ايميل وبرگه تماس با ما درارتباط باشيد.

تماس باما

 


برچسب: جوشكاري اربيتال، اربيتال ولدينگ، Orbital Welding،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ آذر ۱۴۰۲ساعت: ۱۰:۵۳:۱۷ توسط:clinicab موضوع: نظرات (0)

كلر آزاد يا كلر باقي مانده چيست؟

كلر آزاد يا كلر باقي مانده چيست؟
كلر آزاد يا كلرباقي مانده به مجموعه اسيد هيپوكلرو و يون هيپوكلريد موجود در آب آشاميدني گفته مي ‌شود.

ملاك بررسي و قضاوت در خصوص ميزان كلر باقيمانده در آب آشاميدني، بر اساس استاندارد كلر آزاد باقيمانده است.

براي اندازه گيري كلر آزاد يا كلرباقي مانده روش هاي مختلفي وجود دارد كه هر يك ازآنها خود مزايا و معايب مختلفي دارد.

فرق كلر آزاد و كلرباقي مانده را مي دانيد
در فرآيند تصفيه آب پس از كلر زني به آب ميزان كلردرشرايط مختلف مورد بررسي قرار مي گيرد.

در آب شاهد دو نوع كلر هستيم كه نوع اول آن كلر آزاد يا در دسترس است.

دسته دوم كلر موجود در آب شامل كل كلر آب بوده و به آن كلر توتال گفته مي شود.

كلر آزاد و كلر باقي مانده با يكديگر متفاوت بوده و هر دو آن ها روش هاي اندازه گيري خاصي دارند.

تفاوت ميان كلر آزاد يا كلر در دسترس و كلر توتال اندازه گيري شد نمايانگر ميزان كلرامين موجود در آب خواهد بود.

كلرامين در واقع ميزان كلر غير قابل مشاهده است كه در ضد عفوني كننده ها نقشي ايفا نمي ‌كند و به آن كلرطبيعي گفته مي ‌شود.

انواع روش هاي اندازه گيري كلر آزاد در آب
براي اندازه گيري كلر آزاد يا كلرباقي مانده در آب روش هاي مختلفي وجود دارد كه در اين بخش به مهمترين روش ها براي اندازه گيري ميزان كلر در آب مي پردازيم.

 

 

اندازه گيري كلر آزاد يا كلرباقي مانده با استفاده از قرص DPD
DPD كه در واقع نام كامل آن diethyl-p- phenylenediamine است كه نوعي قرص بود كه از آن براي اندازه گيري كلر آزاد و كلر باقيمانده در آب استفاده مي شود.

در واقع قرص DPD از ماده شيميايي دي اتيل پي فنيلن دي آمين ساخته شده است.

استفاده از اين قرص در آب به ميزان يك گرم در ۱۰ ml آب باعث مي شود تا شاهد طيف رنگي قرمزي با كنتراستي بين قرمز كمرنگ تا پر رنگ باشيم.
هرچه ميزان كلر در آب بيشتر باشد طيف حاصل پر رنگ ‌تر خواهد بود و قرمز آن كنتراست بيشتري دارد.

براي اندازه گيري كلر آزاد بايد محفظه كيت تست ميزان كلر DPD را با نمونه آب پر كرده

سپس يك قرص DPD 1 را به نمونه مورد نظر خود اضافه مي كنيم

سپس در پوش آن را مي بنديم و تكان مي دهيم تا قرص كاملا در آب حل شود.

رنگي كه تشكيل مي شود را با رنگ هاي استاندارد موجود در دفترچه راهنما مقايسه مي كنيم

مقدار خوانده شده برابر با غلظت كلر آزاد باقيمانده در آب خواهد شد.

اندازه گيري كلر كل باقي مانده
براي اندازه گيري كلر كل باقيمانده بايد از قرص DPD 3 استفاده كنيم.

براي محاسبه كلر كل يا كلر توتال لازم است تا به محلولي كه درمرحله قبل بود يك قرص DPD 3 اضافه كنيم.

بعد از۲ دقيقه رنگي كه تشكيل مي شود را با رنگ هاي استاندارد موجود در دفترچه راهنماي كيت مقايسه مي‌ كنيم.

مي‌توانيم مقدار غلظت كلر كه باقي مي ماند  را با كمك رنگ محلولي كه بدست مي ايد و دفترچه راهنماي كيت DPD پيدا كنيم.

پس از آن نيز مي توان مقدار كلر تركيبي را از تفاضل كلر آزاد از كلر باقيمانده به دست آورد.

محاسبه كلر آزاد، كلر باقيمانده و كلر كل با استفاده از كيت هاي ديجيتالي
كيت هاي تشخيص ميزان كلر در آب ديجيتالي با استفاده از تكنولوژي هاي الكتروشيميايي توليد مي شوند.

براي آزمايش ميزان كلر در آب تنها كافي است تا قسمت جلويي اين كيت را در آب مورد نظر قرار دهيد و كمي صبر كنيد.

كيت ديجيتالي ميزان كلر آزاد آب، كلرباقيمانده و كلر توتال را بر روي صفحه نمايشگر خود نمايش مي دهد.

اندازه گيري كلر آب با روش موهر
در اين روش بورت را از محلول نيترات نقره يك دهم مولار پر مي كنيم

 با پيپت مقدار ۲۵ ميلي گرم از نمونه را برداشته و در يك ارلن ۲۵۰ ميلي ليتري مي ريزيم.

 حدود ۲ تا ۳ قطره از شناساگر كرومات پتاسيم را به نمونه اضافه كرده و تكان دهيم.

محلول حاصل شروع به تغيير رنگ مي كند و رنگ آن از سفيد به رنگ زرد حركت مي كند.

هرچقدرمحلول به رنگ زرد پر رنگ يا نخودي تغيير كند به همان اندازه كلر موجود در آب درصد بالايي دارد.

و هر چه رنگ زرد كمتر باشد كلر آزاد آب در كمترين حد است.

شما مي توانيد علاوه بر اين سه روش  از روش هاي ديگري مثل :

آزمايش كلر آب به روش پتاسيم سنجي، روش تيتريمتري نيترات جيوه، روش كيت كلر oto و… استفاده كنيد تا بتوانيد درصد كلر آزاد، كلر باقيمانده و كلر توتال موجود در آب را اندازه گيري كنيد.

جهت سفارش و خريد كيت اندازه گيري كلر آزاد از صفحه فروشگاه بازديد كنيد .

فروشگاه

 


برچسب: كلر آزاد يا كلر باقي مانده چيست؟، كلر آزاد ي، كلر باقي مانده،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ آذر ۱۴۰۲ساعت: ۱۰:۵۰:۵۷ توسط:clinicab موضوع: نظرات (0)

معرفي ازن

معرفي ازن

ازن (O۳) مولكول سه اتمي اكسيژن است كه به عنوان قوي ترين اكسنده و ضدعفوني كننده در جهان شناخته شده است.

اين گاز به دليل ساختار ناپايداري كه دارد، پس از انجام ضدعفوني و گذشت مدت زمان كوتاه به اكسيژن تبديل مي شود لذا باقيمانده اي برجاي نمي گذارد.

اين خصوصيت خارق العاده ضدعفوني آب با ازن موجب استفاده گسترده آن شده و ازن را در گروه ضدعفوني كننده هاي ارگانيك قرار داده است.

در غلظت هاي بالاتر ، ازن با اكسيداسيون پوسته پروتئين خارجي يا پروتئين خارجي را از بين مي برد.

مزاياي استفاده از ازن جهت تصفيه آب و ضدعفوني هوا
عملكرد سريع ازن
از بين بردن كليه ويروس ها و باكتري ها
از بين بردن قارچ ها و جلوگيري از ايجاد كپك
استفاده ايمن و راحت از گاز ازن
عدم توليد مواد خطرناك و پسماند شيميايي ( اوزون تكنولوژي سبز است)
بهبود كيفيت هوا و محيط كاري
انجام عمليات به صورت خودكار
حذف كامل بوي نامطبوع محيط
ازن در ضدعفوني آب

ازن نيمه عمر كوتاهي دارد و پايدار نيست پس از مدت كوتاهي به مولكول پايدار اكسيژن تبديل مي شود، از اين رو اوزون هيچ گونه مواد سمي يا مضري بر جاي نمي گذارد (بر خلاف ضدعفوني كننده هاي معمولي مثل كلر و فرمالين) و اين دليل مناسبي براي استفاده از اين گاز با قدرت در ضد عفوني آب مي باشد.

هنگام تجزيه اوزون در آب، راديكال هاي آزاد هيدروژن پروكسي (HO2) و هيدروكسيل (OH) تشكيل مي شوند كه ظرفيت اكسيدكنندگي بسيار بالايي دارند و نقشي مهم در فرايند گندزدايي ايفا مي كنند.

اثر ازن بر روي باكتريها، ويروس ها و فلزات سمي
گاز ازن نيمه عمر پاييني دارد و اين امتيازي براي استفاده از ازن ساز به عنوان يك ضد عفوني كننده در محيط هاي مانند بيمارستان‌ها، بانك‌ها، هتل ها ، ادارات، اتاق جلسات و كنفرانس، مجالس ، هواي منزل يا محل كار، اماكن عمومي، قطار و پايانه‌هاي مسافربري و … مي باشد.

همپنين در شرايط حاضر نيز استفاده از گاز اوزون جهت نابودي ويروس كرونا در اكثر كشورهاي جهان رايج مي باشد.

مقايسه بين كلرزني و ازن‌زني در آب استخر
ازن
كلر
پارامتر
۳۱۲۵ بار سريعتر
۱
سرعت تاثير گذاري نسبت به كلر
۵۰% قويتر
۱
قدرت تاثيرگذاري نسبت به كلر
دارد
ندارد
تاثير روي پروتوزوا به خصوص آميب
دارد (فضاي مفرح و نشاط‌آور)
ندارد (به علت تصاعد گاز كلر)
هواي مطبوع محوطه
ندارد
دارد
ناراحتي‌هاي تنفسي
ندارد
دارد
سوزش چشم
ندارد
دارد
خارش پوست
ندارد
دارد
ريزش مو
دارد
ندارد
يجاد شفافيت مضاعف
ندارد
دارد
ايجاد رسوبات روي كاشي‌هاي كف استخر و تجهيزات
ندارد
دارد
تغييرPH
ندارد
دارد
كاهش تاثير توسط آمونياك
بسيار كم
بسيار زياد
خورندگي تاسيسات
بسيار آسان
دشوار
بهره‌برداري و نگهداري
يك بار سرمايه‌گذاري
هزينه جاري مداوم بالا
هزينه‌ها
دارد (۱۰۰% رنگ‌بري در استفاده همزمان با فيلتر كربن)
ندارد
خاصيت رنگ‌بري
ندارد
دارد (كلروآمين)
توليد مواد خطرناك
اتوماتيك
دستي
نوع تزريق به آب
 
ميكرو ارگانيسم‌هايي كه توسط ازن از بين مي‌روند
Achromobacter butyri NCI-9404
Aeromonas harveyi NC-2
Aeromonas salmonicida NC-1102
Bacillus anthracis
Bacillus cereus
B. coagulans
Bacillus globigii
Bacillus licheniformis
Bacillus megatherium sp.
Bacillus paratyphosus
B. prodigiosus
Bacillus subtilis
B. stearothermophilus
Clostridium botulinum
C. sporogenes
Clostridium tetoni
Cryptosporidium
Coliphage
Corynebacterium diphthriae
Eberthella typhosa
Endamoeba histolica
Escherichia coli
Escherichia coli
Flavorbacterium SP A-3
Leptospira canicola
Listeria (ozone?)
Micrococcus candidus
Micrococcus caseolyticus KM-15
Micrococcus spharaeroides
Mycobacterium leprae
Mycobacterium tuberculosis
Neisseria catarrhalis
Phytomonas tumefaciens
Proteus vulgaris
Pseudomonas aeruginosa
Pseudomonas
fluorscens (bioflims)
Pseudomonas putida
Salmonella choleraesuis
Salmonella enteritidis
Salmonella typhimurium
Salmonella typhosa
Salmonella paratyphi
Sarcina lutea
Seratia marcescens
Shigella dysenteriae

FUNGUS & MOLD SPORES قارچها و اسپورها يي كه با ازن ازبين مي روند
Aspergillus candidus
Aspergillus flavus (yellowish-green)
Aspergillus glaucus (bluish-green)
Aspergillus niger (black)
Aspergillus terreus, saitoi & oryzac
Botrytis allii
Colletotrichum lagenarium
Fusarium oxysporum
Grotrichum
Mucor recomosus A & B (white-gray)
Mucor piriformis
Oospora lactis (white)
Penicillium cyclopium
P. chrysogenum & citrinum
Penicillium digitatum (olive)
Penicillium glaucum
Penicillium expansum (olive)
Penicillium egyptiacum
Penicillium roqueforti (green)
Rhizopus nigricans (black)
Rhizopus stolonifer

PROTOZOA پروتوزهايي كه با ازن ازبين مي روند
Paramecium
Nematode eggs
Chlorella vulgaris (Algae)
All Pathogenic and Non-pathogenic forms of Protozoa

FUNGAL PATHONGENS پاتوژنهايي كه با ازن ازبين مي روند
Alternaria solani
Botrytis cinerea
Fusarium oxysporum
Monilinia fruiticola
Monilinia laxa
Pythium ultimum
Phytophthora erythroseptica
Phytophthora parasitica
Shigella flexnaria
Shigella paradysenteriae
Spirllum rubrum
Staphylococcus albus
Staphylococcus aureus
Streptococcus ‘C’
Streptococcus faecalis
Streptococcus hemolyticus
Streptococcus lactis
Streptococcus salivarius
Streptococcus viridans
Torula rubra
Vibrio alginolyticus & angwillarum
Vibrio clolarae
Vibrio comma
Virrio ichthyodermis NC-407
V. parahaemolyticus

VIRUS ويروسهايي كه با ازن ازبين مي روند
AIDS
Adenovirus (type 7a)
Bacteriophage (E.coli)
Coxackie A9, B3, & B5
Cryptosporidium
Echovirus 1, 5, 12, &29
Encephalomyocarditis
Hepatitis A
GD V11 Virus
Onfectious hepatitis
Influenza
Legionella pneumophila
Polio virus (Poliomyelitus) 1, 2 & 3
Rotavirus
Tobacco mosaic
Vesicular Stomatitis
Rhizoctonia solani
Rhizopus stolonifera
Sclerotium rolfsii
Sclerotinia sclerotiorum

YEAST

Baker’s yeast
Candia albicans-all forms
Common yeast cake
saccharomyces cerevisiae
saccharomyces ellipsoideus
saccharomyces sp.

CYSTS

Cryptosporidium parvum
Giardia lamblia
Giardia
muris

ALGAE

Chlorella vulgaris
Thamnidium
Trichoderma viride
Verticillium albo-atrum
Verticillium dahliae

تاثير ازن بر روي سلامتي
ازن همانند اكسيدزاهاي ديگر از قبيل كلرين و هيدروژن پروكسيد، گاز اكسيدزاي پر قدرتي است كه بايستي در استفاده از آن دقت نموده و زمان تعيين شده را رعايت كرد.

ميزان ازني كه به صورت طبيعي در اطراف ما وجود دارد معادل ۰٫۰۱-۰٫۱۵ ppm (0.3 mg/m3) مي‌باشد. اين مقدار در شهرها به ۱٫۰ ppm نيز مي‌رسد.

يكي از ويژگي هاي ازن بوي مخصوص آن است. بوي اين گاز قبل از اينكه غلظت آن حتي به نزديكي ۰٫۱ ppm برسد توسط انسان حس مي شود.
علائم استنشاق بيشتر از حد ازن عبارتند از :
۰٫۱-۱ ppm: سردرد، سوزش چشم و مجراي تنفسي
۱-۱۰۰ ppm: علائمي شبيه به آسم و از دست دادن اشتها
تاثير استنشاق بيش از حد ازن در كوتاه مدت، احساس سوزش در مجراي تنفسي و در نتيجه سرفه مي باشد. اين علائم دائمي نبوده و پس از دو ساعت برطرف مي گردد. ازن با بيش از ۱۰۰ سال سابقه مصرف تاكنون باعث از بين رفتن جان كسي نشده است.

كمك هاي اوليه در برخورد با ازن
راه ورود
نشانه‌ها
كمك اوليه
تماس با پوست
بله
سوزش
شستن با آب
جذب در پوست
خير


تماس با چشم
بله
سوزش
شستن با آب، پاك كردن محل تماس
قورت دادن
خير


استنشاق
بله
سر درد، سرفه، سنگيني قفسه سينه، تنگي نفس
زدودن با هواي تازه، انجام اكسيژن تراپي در صورت لزوم
جهت طراحي و سفارش سيستم هاي تصفيه و ضدعفوني كننده ازن باما تماس بگيريد.

تماس باما

جهت سفارش انواع ازن ژنراتوريا كيت سنجش ازن از صفحه فروشگاه بازديد كنيد.

فروشگاه


برچسب: معرفي ازن،ازن،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ آذر ۱۴۰۲ساعت: ۱۰:۴۹:۱۵ توسط:clinicab موضوع: نظرات (0)

SDI مترشاخص گرفتگي فيلتر

SDI متر 

SDI مترشاخص گرفتگي فيلتر يا شاخص اندازه گيري لجن است.

شاخص گرفتگي فيلتر يا شاخص اندازه گيري لجن است.

كليه ذرات معلق و نامحلول آب بزرگتر از 0.45 ميكرون , با اين شاخص اندازه گيري مي شود

.بهترين عدد SDI براي ورود به ممبرانها دستگاه اسمز معكوس , (بر اساس پيشنهاد سازندگان مختلف ممبران) كوچكتر از 3 است.

در صورتيكه SDI آب ورودي به ممبران بزرگتر از 5 باشد , در كمتر از چند هفته ممبرانها با گرفتگي شديد و كاهش توليد مواجه مي شوند و براي رفع مشكل طراحي , پيش تصفيه مناسب توصيه مي گردد.


شاخص لجن بين 3 تا 5 شستشوي مكرر (حداكثر 6 ماه يكبار) ممبرانها را مي طلبد كه در نهايت به كاهش طول عمر ممبرانها منجر مي شود.

اندازه گيري SDI آب خام جهت طراحي سيستم پيش تصفيه ضروري است.

هرچه SDI آب خام بشتر باشد مراحل فيلتراسيون پيش تصفيه نيز مي بايست بيشتر در نظر گرفته شود.

اندازه گيري SDI  بعد از سيستم هاي پيش تصفيه اسمز معكوس جهت طراحي ممبران هاي اسمزمعكوس RO ضروري است.

درواقع هرچه SDI آب ورودي به اسمز معكوس بيشتر باشد، احتمال گرفتگي آنها بيشتر است.


برتري شاخص SDI نسبت به كدورت

در شاخص SDI كليه ذرات كوچكتر از 0.45 ميكرون اندازه گيري مي شود.
نوع , رنگ و حتي حجم ذرات معلق در SDI قابل مشاهده است.
دقت شاخص SDI بيشتر است.
نوع ذرات معلق جمع شده روي فيلتررا مي توان با كمك آزمايشگاه مشخص كرد.
فاكتور گرفتگي فيلتر روشي است كه جهت بررسي كارايي فيلتراسيون(ميكرون فيلتر اولترافيلتراسيون,نانوفيلتراسيون وممبران RO) كاربرد دارد.
در صورتي كه قبل و بعد از فرآيند فيلتراسيون تغيير در ضريب SDI رخ ندهد فيلتراسيون صورت نمي گيرد.


روش كار با دستگاه SDI متر SDI METER

1- وسايل ومواد:

- دستگاه اندازه گيريSDI
- فيلتر 0.45 ميكرومتر وقطر 50 ميليمتر
- زمان سنج
- استوانه مدرج250 ميلي ليتر


2- روش كار:


وسيله اندزه گيري(silt density index) SDI را به نقطه نمونه گيري توسط بست فلزي اتصال دهيد.
محفظه فيلتر را باز كنيد سپس شير آب را باز مي كنيم تا نا خالصي هاي باقي مانده تخليه شود.
فيلتر 0.45را در محفظه فيلتر قرار دهيد و مرطوب كنيد سپس پيچ هاي محفظه را ببنديد.
شيرنمونه گيري را باز كنيد.
توسط شير كاهنده، فشار را روي 30 PSI تنظيم كنيد.
اطمينان حاصل كنيد در طول زمان آزمايش فشار آب ورودي ثابت باشد.
استوانه مدرج را در زير محفظه فيلتر قرار دهيد همزمان زمان سنج را استارت كنيد.
صبر كنيد تا حجم آب به 250 ml برسد زمان سنج را stop كرده و زمان ثبت شده را يادداشت كنيد.(Ti)
5 يا 10يا 20 Tv) min) بار ديگر استوانه مدرج را در زير محفظه فيلتر قرار دهيد همزمان زمان سنج را استارت كنيد.
Tv:

درصورتي كه SDI>7 باشد 5 min ،درصورتي كهSDI>4 باشد 10 min درصورتي كهSDI <1 باشد 20 min مناسب است.
صبر كنيد تا حجم آب به 250 ml برسد زمان سنج را stop كرده و زمان ثبت شده را يادداشت كنيد. (Tf)


محاسبه SDI

Ti: مدت زمان لازم براي فيلتركردن 250 ml آب در ابتداي آزمايش
Tf: مدت زمان لازم براي فيلتركردن 250 ml آب پس از 15min ازشروع آزمايش
Tt: مدت زمان بين دو زمانگيري(15 min)
Pv: درصد گرفتگي
Pv=(Tf - Ti)/Tf ×100
SDI=Pv/Tt

 


جهت سفارش و خريد SDI متر از صفحه فروشگاه بازديد كنيد .

فروشگاه

 


برچسب: SDI متر، شاخص گرفتگي فيلتر،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ آذر ۱۴۰۲ساعت: ۱۰:۴۱:۵۶ توسط:clinicab موضوع: نظرات (0)